gallery/banyoles

22/01/2019

 

La celebració va estar presidida per les relíquies de Sant Fructuós que custodia la catedral, situades en una urna sota l’altar. Però al final de l’acte l’arquebisbe Pujol va entregar a la parròquia de Sant Fructuós de Tarragona unes noves relíquies del sant.

 

L’any 714, coincidint amb l’arribada dels sarraïns a Tarragona, les relíquies de Sant Fructuós van ser traslladades pel bisbe Pròsper a prop de Gènova, on encara es conserven. Ara, l’arquebisbe de Gènova ha fet una nova donació a Tarragona perquè també es puguin venerar a la parròquia que està dedicada al bisbe màrtir de la ciutat.

 

https://www.catalunyareligio.cat/node/232964/pdf

gallery/cat rel

22/02/2019

 

Una tesi doctoral avala amb proves documentals i científiques que el calze de València va poder ser, amb el 99,9% de probabilitat, el que es va utilitzar en l'Última Cena, segons la metodologia aplicada.

 

Es tracta de la primera tesi doctoral en el món a estudiar la protohistòria del Sant Calze. La seua autora és la valenciana Ana Mafé, doctora en Història de l'Art per la Universitat de València.

Aquest descobriment posa en valor el paper de la societat valenciana de la custòdia de la relíquia, alhora que impulsa el calze de València, situat a la catedral de la ciutat, com un element vertebrador del turisme de la Comunitat Valenciana. 

 

https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/un-estudi-conclou-que-el-calze-de-valencia-es-lautentic

gallery/calze
gallery/punt avui