DULIA

Web de Joan Arimany i Juventeny

Formació en línia sobre la figura de Sant Miquel dels Sants

gallery/SMS logo - copia

Les primeres biografies

 

La fama de fra Miquel dels Sants, quan va morir, era destacada i fins tot ja va merèixer una ressenya cinc anys després. L’any 1630 es va publicar a Madrid l’obra “Compendio histórico de las vidas de los gloriosos San Juan de la Mata i S. Felix de Valois, patriarcas y fundadores de la Ilustrísima Orden de la Santíssima Trinidad, Redención de Cautivos” de Gil González Davila. Poques paraules després d’iniciar la nota biográfica feia aquesta afirmació: “[…] de cuya beatificación también se trata, i les veremos mui presto colocado entre los Santis, i invocado por tutelar de su patria, que fue Vique, ciudad ilustre del Principado de Cataluña.”

 

L’any 1688 ja va aparèixer una obra dedicada exclusivament a Fra Miquel, segurament, com a mitjà per promocionar la seva beatificació. Es tracta de “Vida del venerable y extático padre Fr. Miguel de los Santos, religiosos del Orden de Descalzos de la SS. Trinidad, Redempción de Cautivos, y ministro de su convento de la Ciudad de Valladolid”, publicada a Salamanca i escrita per Fra Josep de Jesús Maria.

 

A partir de 1779, any de la seva beatificació, ja s’imprimeixen altres obres, a Madrid i a Barcelona, on ja es recull la nova condició en el mateix títol.

gallery/Primera obra
gallery/Segona Obra

 Cliqueu damunt els títol o imatges i podreu llegir les obres.

gallery/Fletxa